Кондиционният треньор на Григор разказва за тежките моменти и смешните истории от Мастърс-а в Лондон


Кондиционният треньор на Григор разказва за тежките моменти и смешните истории от Мастърс-а в Лондон
Снимка: Getty Images/Gulliver

1582 0

Себастиан Дюрант е кондиционен треньор на ракета №1 на България Григор Димитров вече 8 години. Той е близък до хасковлията и именно на него нашенецът дължи голяма част от успеха си.

"Един от най-големите предизвикателства бе да намерим баланс между интензивния край на сезона и възстановяването. Много важно бе да му помогнем извън корта, защото това бе неговото дебютно участие и можеше да се очаква, че ще прегори.

Григор имаше труден първи мач, много емоционален. Дебютният мач винаги е много специален и той трябваше да се справи с много стрес и емоции. Григор обаче преодоля всичко и бе невероятен във втория и третия мач. Играта му бе фантастична.

От 8 години имам късмета да съм с Григор и да сме заедно в добри и лоши моменти. Когато той беше №40 в мъжкия тенис, беше много трудно. През тази година обаче той направи нещо невероятно - победи 5-ма тенисисти от Топ 10, нещо, което никой друг не направи. Надявам се да продължим така", признава Дюрант.

"В хотела се включи противопожарната аларма. Събудих се и излезнах от стаята, забравих си обувки, всичк. Излизам от стаята и гледам Григор - рошав, сънен, не беше притеснен. Когато ме видя, той ме помоли да проверя дали всичко е наред и да се върна да му кажа, след което се върна в стаята си. Аз слязох долу, там бяха Надал, Зверев, Тийм, Сок, всичките рошави и не знаеха какво се случва. След 10 минути всички се прибраха по стаите, беше фалшива тревога. Страно бе да видя всички така на улицата", спомня си Дюрант най-забавната история от участието на Григор на Финалния Мастърс в Лондон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички