Как ще въздействат пожарите в Австралия на първия турнир от Големия шлем?


Как ще въздействат пожарите в Австралия на първия турнир от Големия шлем?
Снимка: Getty Images/Guliver

1725 0

Ужасните пожари в Австралия продължават да бушуват, а се оказва, че е твърде възможно природните бедствия на континента да засегнат и провеждането на първия тенис турнир от Големия шлем за годината - Australian Open. Това признаха организаторите на турнира, които следят много внимателно ситуацията в страната и се опитват да предвидят всички възможни сценарии, свързани с турнира и пожарите. 

"Имаме достъп до следене качеството на въздуха в реално време на всички съоръжения и работим близо с медицинския щаб и местни експерти, за да гарантираме най-добрата възможна информация, която да ни позволи да вземем решение относно това дали играта трябва да бъде спряна по някое време. Здравето на играчите, феновете и персонала е наш приоритет по всяко време", заяви Крейг Тили пред местни медии относно провеждането на надпреварата. 

Както е известно, в момента в Австралия се провежда ATP Cup, на която участва и националния отбор на България начело с Григор Димитров. Турнирът се играе в три различни града - Сидни, Бризбън и Пърт, където засега няма нито забавени, нито отменени мачове. В същото време обаче заради високото ниво на тревога в Австралия, турнирите, които трябваше да се играят в Канбера, бяха преместени в Бендиго. 

Australian Open трябва да започне на 20-и януари, като към настоящия момент не изглежда, че ще има проблеми за благополучното провеждане на първия за годината шампионат от Големия шлем.  

Междувременно, във вторник продължава участието на България на ATP Cup. От какво зависи класирането на Григор Димитров и компания напред в турнира четете в тази статия на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички