От какво зависи класирането напред на България на ATP Cup?


От какво зависи класирането напред на България на ATP Cup?
Снимка: Getty Images/Gulliver

3236 0

Във вторник сутрин отборът на България на ATP Cup ще изиграе ключови сблъсъци в турнири. Тенисистите ни ще се изправят ще състезателите на Белгия, като успех ще ги класира напред. Първият мач на корта ще е между двете ракети на страните – Стив Дарси и Димитър Кузманов, а след това играещият ни капитан Григор Димитров ще се изправи срещу Давид Гофен. Следва мач на двойки, като този път нашият тандем ще е Григор Димитров и Кузманов.

Според регламента първо се гледат броя победи, след това броя спечелени мачове в съответните серии и чак след това са отделните сетове и геймове. Ако всички тези показатели на два или повече тима са абсолютно равни, то тогава от значение са преките двубои помежду им. С победите си от турнира играчите и печелят точки за ранглистата, като максималният брой точки за непобеден на сингъл е 750, а на двойки - 250.

При положение, че успеем да продължим победата си серия от Великобритания и Молдова и срещу белгийците, то отборът ни ще завърши на първо място в група C и ще играем на 1/4-финал. Тогава ще бъде и без значение резултатът от другата среща в групата между Великобритания и Молдова, тъй като в момента единствено нашият тим има две отборни победи. 

Ако не успеят състезателите ни да се класират на първо място, все още имат шанс за класиране, ако успее да попадне сред най-добрите, завършили на втора позиция. При загуба от Белгия с 2:1 и победа на великобританците със същия резултат, то тогава ще сме на второ място, но ако постигнат чиста победа с 3:0 срещу молдовците, то тогава ще се смъкнем до третата позиция. А от колко часа във вторник са решителните битки - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички