Халеп счупи прокобата и стигна до впечатляващ обрат за титла на "Ролан Гарос"


Халеп счупи прокобата и стигна до впечатляващ обрат за титла на "Ролан Гарос"
Снимка: Guliver/GettyImages

2652 0

Една от най-талантливите тенисистки на планетата и действаща световна №1 Симона Халеп най-накрая счупи прокобата да губи във финали на турнирите от Големия шлем. Показвайки желзни нерви на корт "Филип Шатрие" в неделния следобед, румънката успя да обърне Слоун Стивънс и спечели финала след 3:6, 6:4, 6:1 срещу победителката от US Open.

Демоните от миналото определено се отразиха в първия сет на Халеп, която допусна много грешки. Стивънс успя да реализира един пробив в първата част и спечели с 3:6. 

Вторият сет започна ужасяващо за Халеп, която беше пробита рано-рано и Стивънс изглеждаше в отлична позиция за спечелването на втората си титла от Големия шлем. Халеп обаче заигра далеч по-добре след пробива, като се отпусна и заигра на върха на своите възможности. С два бързи пробива тя поведе с 4:2, но веднага след това и американката реализира 2-и пробив в своя полза. Дори вдъхновената серия на Стивънс обаче не разколеба световната №1. При 5:4 и сервис за Стивънс тя стигна до точка за пробив, която успя да реализира след грешка на съперничката си.

25-годишната американка поиска пауза след втория сет, а след нея играта на Халеп отново беше извисена на друго ниво. Тя реализира цели два пробива и поведе с 5:0. Стивънс успя да се разпише в последния сет, но Халеп затвори лесно на 6:1, печелейки трудната битка в Париж. 

Това е първа титла от Големия шлем за 26-годишната румънка, като до момента имаше 3 загуби, включително и на първия турнир за годината в Австралия. Тя беше загубила и финала на заключителния турнир на WTA през 2014 година, но в крайна сметка сложи край на пораженията си с вдъхновяващ обрат.

За успеха си във Франция Халеп ще прибере 2.2 милиона евро и 2000 точки за ранглистата, където след днес води с над 1000 точки на втората в класирането Каролине Вожняцки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички