Григор повали Федерер на US Open с трагична статистика срещу топ 10


Григор повали Федерер на US Open с трагична статистика срещу топ 10
Снимка: Getty Images/Guliver

5231 0

Докато целият свят говори за невероятната победа на Григор Димитров над Роджър Федерер, излязоха статистически данни, които показват още повече мащаба на успеха на българина. Освен факта, че той влезе в четвъртфинала като номер 78 в света - най-ниското му класиране от около 7 години насам, той е бил и в ужасна серия срещу тенисисти от топ 10 в света.

Първата ракета на България е имал едва 1 победа и 10 загуби срещу играчи от топ 10 на АЪР в турнирите от Голям Шлем. Единствената му победа до мача с Федерер (вижте подробности за него тук) бе срещу Анди Мъри в четвъртфиналите на Уимбълдън през 2014 година. Тогава британецът беше номер 5 в света.

Друга интересна статистическа подробност от сутрешния голям мач е, че звездата ни стана най-ниско класираният полуфиналист на Голям Шлем от 2008 година. Тогава Райнер Шуетлер достига полуфиналите на Уимбълдън като номер 94 в света. Той е и най-ниско ранкираният полуфиналист на Ю Ес Оупън от 1991 година. Тогава американецът Джими Конърс е полуфиналист като номер 174 в света. А защо в Германия нарекоха успеха на Гришо "престъпление" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички