Федерер: Ще играя на Ролан Гарос, но преди това искам да съм далеч от тениса


Федерер: Ще играя на Ролан Гарос, но преди това искам да съм далеч от тениса
Снимка: Getty Images/Gulliver

1504 0

Неостаряващият Роджър Федерер призна, че възнамерява да вземе участие на Ролан Гарос през 2020 г. Той отсъства дълго време от тази надпревара, преди да се завърне в Париж през тази година, а очевидно ще играе на този турнир от Големия шлем и през следващия сезон.

"Ще играя на Ролан Гарос. Вероятно, преди това няма да играя много, защото се нуждая от известно време далеч от тениса. Имам нуждата да прекарам повече време със семейството си. Може би програмата ми ще включва Откритото на Франция, Хале, Уимбълдън, Олимпийските игри. После може да играя в Синсинати, след което идва US Open" - заяви швейцарецът.

38-годишният Федерер вече потвърди, че ще вземе участие на предстоящата Олимпиада. Той има злато от Пекин 2008, когато триумфира на двойки със Станислас Вавринка. През 2012 в Лондон, пък, остава със сребърен медал след загуба от представителя на домакините Анди Мъри. А с какви впечатления е останал Федерер от Саша Зверев след епичния двубой между двамата преди дни - вижте в този материал на SportLive.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички