Федерер разкри с какво е останал впечатлен от Саша Зверев


Федерер разкри с какво е останал впечатлен от Саша Зверев
Снимка: Getty Images/Gulliver

2386 0

Световният номер 3 Роджър Федерер отправи сериозни комплименти към Александър Зверев след победата на германеца с 6-3, 6-7(7), 6-3 в мач от четвъртфиналите на Мастърса в Шанхай. Федерер отрази пет мачбола във втория сет, преди да го спечели, но това не се отрази на играта на Зверев, който доминираше в решаващата част, за да стигне до четвъртия си успех над швейцареца в седем мача.

"На мрежата му казах, че показа страхотен характер, че беше силен. Стори ми се, че не показа никакво разочарование и негативни емоции. Това беше впечатляващо, защото понякога той е твърде критичен към себе си. Особено през този сезон, може би той не играе чак толкова добре, така че това ме впечатли", коментира след двубоя Федерер.

"Краят на втория сет бе луд, няма съмнение. С единия крак вече бях вкъщи, но успях да се защитя добре и да атакувам, удари някой страхотни топки, завърнах се и след това тайбрекът бе много труден. Атмосферата бе невероятна в този момент. В крайна сметка той заслужаваше да спечели", допълни швейцарецът.

Федерер обаче отказа да коментира наказателната точка, която получи от съдията на стола, след като в два отделни случая удари топка извън рамките на корта между точките. "Защо ме питаш, за да пуснеш после нещо в Туитър? Следващият въпрос", отряза Федерер журналиста, който му зададе въпрос по темата.

Междувременно още един топ тенисист "изхвърча" от Шанхай - Доминик Тийм (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички