Флорентино Перес има план за интересен сблъсък на "Сантяго Бернабеу"


Флорентино Перес има план за интересен сблъсък на "Сантяго Бернабеу"
Снимка: Guliver/GettyImages

3779 0

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес има желание "Сантяго Бернабеу" да бъде домакин на двубой между звездите на световния тенис Рафаел Надал и Роджър Федерер, твърди "ABC". Перес е споделил идеята си пред клуба преди няколко дни и тя е сериозно обмисляна от "белите".

Митичният стадион в испанската столица разполага с 81,044 седящи места и по този начин евентуален двубой там ще подобри рекорда за най-посещаван тенис мач в историята. До този момент той се държи от срещата между Серина Уилямс и Ким Клайстерс, изиграна през 2010 година в Брюксел. Тя е посетена от 35, 681 души. Идеята за тенис мач на "Сантяго Бернабеу" е обсъждана много пъти, като дори бе близо да се осъществи през 2012 година с двубой между Рафаел Надал и Новак Джокович. Испанецът обаче се контузи и по този начин планът не се осъществи.

Преди да се срещнат в Мадрид, две от най-големите звезди в света Рафаел Надал и Роджър Федерер ще изиграят приятелска среща в Кейп Таун пред около 55 000 зрители. А колко голямо всъщност е съревнованието между двамата можете да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички