Фаворитът във финала: Щеше да е кошмарно Монфис да ме обърне от 1:5


Фаворитът във финала: Щеше да е кошмарно Монфис да ме обърне от 1:5
Снимка: Sportlive.bg/Тодор Маргаритов

1434 0

№3 в основната схема на тенис турнира Sofia Open - Даниил Медведев, не скри задоволството си от факта, че се класира за втори финал в рамките на само малко повече от месец. Руснакът изпепели надеждите на Гаел Монфис, като го разби с 6:2, 6:4, а освен това допусна френският тенисист да "забие" само два аса - най-малкият брой за него от началото на турнира насам.

"Изиграх отличен двубой. Беше оспорвано в края на мача, защото Гаел никога не спира да се бори. Направи впечатляващи удари при 5:2 и 5:3 и затова съм щастлив, че съм на финала", коментира Медведев, който загуби финала в Бризбън преди месец (тогава от Кей Нишокори).

"Останах до самия край уверен. Въпреки това при 0:15 в последния гейм изтръпнах вътрешно, за да загубиш от 2:6 и 1:5 щеше да е кошмарно", отсече руснакът.

Във финала Медведев ще се изправи срещу Мартон Фучович, който е в София от самото начало на турнира и днес реализира впечатляващ обрат срещу Матео Беретини.

"Побеждавал съм два пъти Фучович, но единият път беше много отдавна. Мачът в неделя ще е различен, игра отлично през тази седмица. Чувствам се уверен", допълни той. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички