Като на тренировка: Медведев се изстреля към 1/2-финалите в София


Като на тренировка: Медведев се изстреля към 1/2-финалите в София
Снимка: Getty Images/Guliver

1748 0

Изключително скоростна победа записа Даниил Медведев на четвъртфиналите от тенис турнира "Sofia Open". Руснакът, който е под №16 в световната ранглиста, срази Мартин Клижан с 6:4, 6:1, демонстрирайки страховита форма преди решаващата фаза на надпреварата през уикенда.

Срещата започна много равностойно, като словакът спаси цели 6 точки за пробив в полза на своя опонент. В третия гейм обаче Медведев реализира още първата отркила се възможност при 15:40 и поведе с пробив. До края на сета Медведев даде само 2 точки на съперника си при свой начален удар, докато Клижан се наложи да неутрализира още 4 точки за пробив- 6:4.

За старт на втората част Медведев реализира 2 бързи пробива, като даде едва 3 точки на своя съперник, както и две на свой сервис гейм - 4:0. Още след първия пробив Клижан строши на две ракетата си, но все пак успя да се разпише в гейма и загуби с 6:1.

Това беше втора среща между двамата, като словакът загуби и в Токио през миналата година. Силната форма на Медведев пък продължава, като до момента той е загубил единствено от Кей Нишикори в Бризбън и Новак Джокович по време на Откритото първенство на Австралия, като и двамата тенисисти спечелиха турнирите след победите си над руснака.

На полуфиналите Медведев ще се изправи срещу победителя от срещата Гаел Монфис - Стефанос Циципас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички