Първият финалист на Sofia Open беше определен след зрелищен обрат


Първият финалист на Sofia Open беше определен след зрелищен обрат
Снимка: Guliver/GettyImages

1604 0

В истински трилър се превърна първият полуфинал на тенис турнира Sofia Open. Италианската сензация Матео Беретини, който отстрани куп фаворити по пътя си към полуфиналите, допусна пълен обрат срещу Мартон Фучович и унгарецът се поздрави с успех 5:7, 7;5, 6:3.

Първият сет между двамата тенисисти беше изключително равностоен, като предимството очевидно беше за сервиращите в началните геймове. В гейм №7 Беретини се добра до цели 3 поредни възможности за пробив, но ги пропиля, след като с прекрасни сервиси и уверени атаки от основната линия Фучович не трепна.

При 4:4 Беретини пропусна нови два шанса да пробие и беше много близо до това да загуби сета. Фучович имаше две точки за пробив в своя полза, но италианецът демонстрира отличната си игра при мрежата, защитавайки своето подаване. След като и Фучович не се възползва от открилите се възможности пред него, Беретино реализира пробив. При 30:40 в негова полза италианецът атакува по правата от форхенд и реализира първия брейк в мача. Той защити подаването си на 15 и поведе в геймовете.

Вторият сет се разви по подобен начин, като чак в гейм №9 имаше шанс за пробив. Той отново беше пред Беретини, но Фучович отпусна отлично ръката при дълъг форхенд и се защити, а след това спечели и гейма. Това се оказа решаващо, защото в гейм №11 Фучович стигна до единствената си точка за пробив в сета. Беретини сбърка първия сервис, а при втория унгарецът вкара мълниеносен форхенд - уинър от ретур и отново 7:5, но този път в негова полза - 1:1 в сетовете.

Ударът се оказа прекалено сериозен за Беретини, който беше и видимо по-изморен от двамата. Той допусна пробив още в следващото си подаване и така и не съумя да преодолее пасива си срещу Фучович - 6:3 в последния сет и триумф за унгареца.

Това е втори финал за Фучович в кариерата му, като предишният беше през 2018 година в Женава на клей. Тогава той печели срещу Петер Гойовчик в два сета. Преди титлата в Швейцария Фучович беше печелил единствено турнири от сериите "Чалънджър" (4 на брой).

В утрешния финал унгарецът ще се изправи срещу победителя от супер полуфинала в турнира Гаел Монфис срещу Даниил Медведев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички