Медведев потроши ракетата си, а след това обърна Хаасе в София


Медведев потроши ракетата си, а след това обърна Хаасе в София
Снимка: Getty Images/Guliver

1388 0

Световният №16 в мъжкия тенис Даниил Медведев записа впечатляващ обрат на Sofia Open, който се провежда в зала "Арена Армеец". Руснакът загуби по глупав начин първия сет от Робин Хаасе, но след това беше непоколебим и спечели с 5:7, 6:2, 6:2 и се класира за четвъртфиналите в надпреварата с ранг ATP 250.

Даниил Медведев започна срещата много по-добре, като успя да пробие в гейм №5, и то без Хаасе да запише точка. И точно когато изглеждаше, че руснакът ще спечели лесно първата част, Хаасе реализира страхотен обрат.

Пробивът беше върнат мигновено с гейм на 16. а след това хоаландецът взе бързо своя сервис гейм, а след това проби след поредица от грешки на Медведев. След загубата на сета руснакът удари 5-6 пъти ракетата си върху корта, с което си навлече забележка от съдията и много освикрвания в залага.

Място за повече грешки от световния №16, който заигра на пълни обороти и смачка своя съперник. Още в първия гейм той регистрира пробив, а след това затвори сета с 6:2.

По абсолютно същия начин се разви и третата част. Медведев проби на 0 в първия гейм, а след това нанесе втори пробив в гейм №7, този път на 15. С гейм на 0 Медведев спечели отново с 6:2 и заслужи победата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички