Ето какви бяха първите думи на Григор Димитров и Алекс Лазаров след успеха


Ето какви бяха първите думи на Григор Димитров и Алекс Лазаров след успеха
Снимка: Getty Images/Gulliver

5649 0

Преди броени минути Григор Димитров и Александър Лазаров донесоха първата победа на двойки България на ATP Cup. Играещият ни капитан и третият ни най-добър състезател спечелиха решителния мач на двойки срещу Великобритания, отразявайки два мачбола, като изиграха впечатляващ двубой. Двамата надиграха Джейми Мъри и Джо Салисбъри със 7-6(5) 6-7(2) и 11-9 в шампионския тайбрек.

Минути след победата първата ни ракета и 22-годишният тенисист споделиха впечатленията си от срещата. „Александър Лазаров е героят тази вечер“ започна Григор Димитров, след което даде думата на Алекс Лазаров: „Аз съм загубил дъха си вече, нямам глас, нищо обаче нямаше да бъде възможно без този човек до мен. Просто да споделя корта с него бе невероятно и съм щастлив, че мога да се представя по начина, по който го направих днес. Не съм играл мачове като този, невероятно е да го видя да играе по начина, по който го направи преди двойките и да бъда на корта с него“ сподели Лазаров.

„Отборната надпревара винаги е бил от онези моменти, специални такива за всеки един играч. Растейки за мен е било много важно да усетя тези емоции по-рано в моята кариера. Когато бях на техните години, дори и по-млад, емоциите, които се споделят отстрани, дори и когато не играеш на подобно ниво. Аз съм професионалист вече от 10-11 години, но тези емоции те карат да не остаряваш никога и днешната вечер беше такава. Най-важното за мен е да видя вълнението на тези момчета“ каза Григор Димитров.

Успехът на двойки означава, че България затвори серията срещу Великобритания с 2-1 победи. А ето какво направи Гришо в мача срещу Даниел Еванс по-рано днес.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички