Григор Димитров: Ще бъде година, която ще си спомням до края на живота ми


Григор Димитров: Ще бъде година, която ще си спомням до края на живота ми
Снимка: Guliver/GettyImages

3842 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров и останалите ни национали говориха на пресконференция преди предстоящия турнир на ATP Cup в Сидни. Хасковлията се върна към някои моменти от миналия сезон и контузията си, но остава позитивно настроен за тази година.

"Ще бъде година, която ще си спомням до края на живота ми. Тялото ми се чувства доста добре сега. Все още наблюдавам под лупа много голяма част от работата ми и от това, през което преминавам. Определям ритъма си по правилния начин. Няма да прибързвам и да играя твърде много турнири в ранната фаза на сезона. Ще се грижа за тялото си. Това е приоритет номер едно" - започна Григор.

"Очевидно, не се състезавах пълноценно в първите четири месеца от 2018 година и това постави пред мен много съмнения, изпаднах назад в ранглистата. Но в същото време бях способен да се възстановя колкото се може по-бързо и сега се надявам, че съм в позиция, от която мога само да се подобрявам. Наистина ще се съсредоточа върху това" - заяви 28-годишният българин.

А относно ролята си, той сподели: "Няма съмнение, че това е предизвикателство. Винаги ми е било мечта да бъда от другата страна и мисля, че да си треньор никога не е лесно. Не знам дали ще бъда добър треньор. Мога само да споделям опита си и виждането си с другите момчета".

Григор Димитров е играещ капитан на България за турнира. Димитър Кузманов ще излезе в откриващия двубой за националите ни срещу Великобритания, като ще се изправи срещу Камерън Нори в петък (03.01) от около 08:30 българско време. След 10:00 часа ще излязат Григор Димитров и Кайл Едмънд. Вижте пълната програма за деня - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички