Ексклузивно: Рядко разкритие за това как готвят Григор Димитров за върха


Ексклузивно: Рядко разкритие за това как готвят Григор Димитров за върха
Снимка: Guliver/GettyImages

9438 0

Треньорът на Григор Димитров - Дани Валверду, не е сред най-разговорливите или от тези, които често дават интервюта. Той обаче не може да се скрие от медиите заради големия скок, който направи българинът през последните 6 месеца.

След като се намираше в най-голямата си игрова криза, хасковлията се обърна към бившия наставник на Анди Мъри. И оттогава насам Гришо е във формата на живота си, чийто пик трябваше да дойде по-късно през сезона, но ето че на Australian Open Димитров ще играе полуфинал срещу Рафаел Надал.

Венецуелецът, който помогна на Анди Мъри да спечели две титли от Големия шлем и златен медал в Лондон 2012, разкри, че се е запознал с Григор след отпадането му на Уимбълдън през миналия сезон.

"Запознахме се след Уибмълдън. Той ме покани у тях и говорихме за това как се чувства, какви планове има и къде точно се намира психически Имахме много откровен разговор - той търсеше промяна и мотивация след тежките месеци. Казах му моята гледна точка, но това ще си остане между нас", категоричен беше Валверду пред "The Tennis Podcast" - продукция на Евроспорт и The Telegraph. 

Валверду е категоричен, че неговият възпитаник е напълно отдаден на това да преследва най-високото стъпло в мъжкия тенис и работи много усилено, за да осъществи мечтите си.

"Всичко е чудесно - работи много здраво, отворен е към това, което му казваме. Слуша всички - мен, фитнес треньора, агентите си. Мисля, че целият отбор вършим отлична работа, но заслугата е негова, той се представя страхотно". 

Треньорът сподели и подробности около своята работа и как успява да се нагоди към различните характери на играчите, с които работи и е работил.

"Трябва да си отворен и откровен към всички играчи - на и извън корта. В моята работа трябва да можеш да се нагодиш към играча и да се научиш да го слушаш. Трябва да адаптирам системата си към съответния играч. Не е лесно, но от самото начало с Григор си паснахме и се разбираме отлично. Това прави работата много по-лесна", каза Валверду. 

"Фокусирахме се върху силните му страни. От самото начало залагаме на основните неща, така че в началото опростихме играта му - заложихме на силните му страни, които са сервисът, форхендът и придвижването му по корта. В момента, в който тези оръжия се усъвършенстват, започва изграждане на арсенала, който да разнообрази игратата му. Но това става с времето, все още не на този етап, но в най-скоро време ще дойде и този момент. Той е много отдаден към това да бъде най-добрата версия на себе си и всичко върви отлично", допълни Валверду.

Двубоят на Григор Димитров срещу Рафаел Надал е от 10:30 часа българско време в петък и ще може да го следите НА ЖИВО В Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички