Джокович се завърна, триумфира на "Уимбълдън"


Джокович се завърна, триумфира на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

1033 0

Новак Джокович грабна четвъртата си титла на свещената трева, като има само един загубен финал в Лондон – от Анди Мъри през 2013 година. Ноле надигра изненадата на турнира Кевин Андерсън с 6:2, 6:2, 7:6 (3). Андерсън, който изигра два поредни епични петсетови мача – на четвъртфинал и полуфинал, обръщайки от 0:2 сета осемкратния шампион Роджър Федерер (с 13:11 в петата част) и преодолявайки Джон Иснър на полуфинала (26:24 гейма в петия сет), беше буквално изцеден и не можа изобщо да се противопостави на Джокович. Новак също имаше много труден и зрелищен полуфинал срещу световния номер едно Рафаел Надал, но го изигра в два дни, като в петък мачът между двамата беше прекъснат при 6:4, 3:6, 7:6 (9) за сърбина, който накрая победи с 10:8 в решителния пети сет.

Показателно за картината на корта беше, че Джокович направи само 1 непредизвикана грешка през първия сет! Той допусна точка за пробив на свой сервис чак при 5:2 гейма във втория сет, но след дълго разиграване просто изцеди Андерсън и точно тази точка беше отражение на целия мач. Както обаче мачът се движеше по мед и масло за сърбина, в третия сет нещата се завързаха. Андерсън се стабилизира на свой сервис, а шансовете пред него почнаха да стават все по-добри – точка за пробив при 4:3 гейма, но Джокович се спаси, а при 5:4 южноафриканецът стигна до сетбол на сервис на сърбина след двойна грешка, но ударът на Ноле нацели линията, а след това Андерсън падна на тревата и макар да се задържа в разиграването, Джокович бързо го приключи с лесно воле на мрежата.

Андерсън имаше още един шанс в гейма, но Ноле се измъкна с прецизен форхенд по диагонала. Още по-драматично стана при 6:5 за Андерсън, който стигна до три сетбола, включително 15:40, но точно в тези моменти Джокович се облегна на първия си сервис и се измъкна, макар и буквално по терлици. Това се оказа решително – в последвалия тайбрек Андерсън спечели първата точка, на свой сервис, но след това Джокович направи два поредни минибрейка след чудесен минаващ форхенд по правата и след невероятна защита, с която успя да свали топката в краката на налитащия на мрежата противник и в крайна сметка поведе с 5:1 точки. Това се оказа предостатъчно и със 7:3 точки Ноле взе крайната победа.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички