Да убиеш Краля в неговата крепост


Да убиеш Краля в неговата крепост
Снимка: Getty Images/Guliver

2334 0

Днес следобед феновете на тениса ще могат да се насладят на един от най-вълнуващите сблъсъци в осминафиналите на тазгодишния Уимбълдън. Един срещу друг ще се изправят Григор Димитров и неговият идол Роджър Федерер.

Двамата са се срещали на корта досега 5 пъти, като всеки път победител е бил швейцарецът. Той е загубил само един сет от българина - това се случва в единствения им сблъсък за Голям шлем - в трети кръг на Аустрелиън Оупън 2016.

Любопитна подробност за съперничеството им на Уимбълдън днес е и фактът, че двамата за първи път се противопоставят в турнир на трева.

"Eurosport.fr" събра 3 интересни факта за сблъсъка Димитров-Федерер.

* 15 - Ако Федерер бие Димитров, той ще се класира на 15-ия си четвъртфинал на Уимбълдън в кариерата. По този начин той ще надмине Джими Конърс, с който делят рекорда от 14 пъти.

** 35 342 - Ако Федерер се класира на четвртфиналите, той ще стане вторият най-възрастен играч, който се класира сред осемте най-добри на Уимбълдън в Оупън-ерата.

На възраст 35 г. и 242 дни швейцарецът обаче ще остане далеч от Кен Роузуол, ненадминат рекордьор от изданието през 1974 г., който достига до осминафиналите на възраст 39 г. и 246 дни.

*** 2 - При успех на Димитров над швейцареца, той ще се класира за втори път в кариерата си за четвъртфиналите на Уимбълдън. Първият и единствен път, когато го прави, е през 2014 година, когато става полуфиналист.

Френското издание прави много любопитен завършек на своя материал за мача между двамата:

"За да победи своя първообраз, с когото ще се срещне за първи път на най-митичния корт в света, Димитров трябва отново да стане тениситът, който беше неотдавна.

Победата над Федерер в неговото собствено кралство би било същинско престъпление. Но и едва ли има по-красив начин и по-емблематично място да убиеш "баща си".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички