Андерсън прегази Кей Нишикори в Лондон


Андерсън прегази Кей Нишикори в Лондон
Снимка: Getty Images/Gulliver

856 0

Кевин Андерсън постигна убедителен успех над Кей Нишикори с 6-0, 6-1 за малко над час и записа втория си успех в група Лейтън Хюит на ATP финалите в Лондон. Южноафриканецът надви японския си съперник за втори път в рамките на три седмици, след като го победи и на финала на тенис турнира във Виена. Нишикори от своя страна се реваншира за загубата си в австрийската столица след успех на Мастърса в Париж, но днес на корта имаше само един играч и това бе Андерсън.

Той спечели 82% от точките на първи сервис, като направи 10 аса. Успехът бе и под номер 47 за 32-годишния тенисист през сезона, с което той подобри предишното си върхово постижение от 46 победи през 2015 година. Андерсън бе близо до това да не даде нито гейм на Нишикори, подобно на Роджър Федерер, който през 2005 година постигна успех с 6-0, 6-0 над аржентинеца Гастон Гаудио на полуфиналите на надпреварата, която тогава се провеждаше в китайския град Шанхай.

Южоафриканецът се доближи до класиране за полуфиналите в дебютното си участие в Лондон. Това ще се случи, ако в късния мач от група Лейтън Хюит Доминик Тийм победи Роджър Федерер, или швейцарецът победи австриеца в три сета. В последните си мачове от групата Андерсън играе с Федерер, докато Нишикори се изправя срещу Тийм. Японецът се стреми към трето участие в полуфиналната фаза на финалите след 2014 и 2016 година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички