1, 2, 3 - шоу на Уимбълдън: Топката тупна три пъти върху филето на мрежата, преди да падне (ВИДЕО)


1, 2, 3 - шоу на Уимбълдън: Топката тупна три пъти върху филето на мрежата, преди да падне (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2744 0

В ден номер 7 от тазгодишния Уимбълдън се изиграха/доиграха общо девет двубоя на сингъл от ATP и WTA. Една от тези срещи бе скоростното довършване на мача между Григор Димитров и Франсис Тиафо, след който българинът се класира за осминафиналите.

Димитров излезе на корта, за да довърши срещата си, веднага след края на сблъсъка между сънародничките от Чехия Маркета Вондрушова и Марие Боузкова. Двете изиграха оспорван двубой, който бе решен след три сета.

Боузкова все първата част категорично с 6:2 и изглеждаше сякаш се бе понесла към успеха. По-ниско класираната в ранглистата на WTA състезателка (Вондрушова - номер 42, докато Боузкова е номер 33) обаче обърна развоя.

Тя спечели следващите два сета, които бяха много оспорвани (6:4, 6:3) и по този начин след над 2 часа и 10 минути игра си заслужи мястото на четвъртфиналите в надпреварата от Големия шлем.

Друг сблъсък между тенисистки от една страна бе този между рускините Потапова и Андреева. Там срещата далеч не бе толкова оспорвана, но по време на дуела им се стигна до много любопитен момент, какъвто може да се види рядко. Топката докосна цели три пъти филето на мрежата, като отскачаше по начин, по който да не пада веднага на корта. Можете да видите кадрите по-долу в материала.

Вижте и най-красивата точка не просто за Уимбълдън, а и за целия сезон (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички