Лудо отиграване на Уимбълдън: Рубльов елимира Бублик с удара на сезона (ВИДЕО)


Лудо отиграване на Уимбълдън: Рубльов елимира Бублик с удара на сезона (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3448 0

Андрей Рубльов победи след петсетова битка Александър Бублик и очаква Новак Джокович в следващия кръг в Уимбълдън.  Представителят на Казахстан така и не постигна пробив в мача, но това не му попречи да доведе нещата до пети сет. В четвъртата част отрази и два мачбола. Все пак Рубльов намери сили да постигне третия си пробив в решителната част, което бе и достатъчно за крайния успех

Ударът, за който всички говорят

Именно и в петия сет се стигна до изпълнение, което може да кандидатства за "удар на сезона". 

При 5:4 гейма и резултат 30:15 в своя полза Рубльов бе взел предимство в разиграването. Казахстанецът съумя да контрира с великолепен бекхенд по правата и изглеждаше, че ще сложи край на точката.

Не се случи обаче точно така, като руснакът просто да се хвърли на тревата в опит да достигне топката. И световният №7 не просто я отигра, а успя да пласира печеливш удар, който изненада не само публиката, но и двамата тенисисти. А от турнира дори възкликнаха, че това е най-добрият удар на Уимбълдън от години насам.

 "Не знам дали отново ще изпитам това чувство. Да играеш на Централния корт на "Уимбълдън" пред всички тези зрители и да направиш такъв удар", каза Рубльов по повод едно от изпълненията си по време на двубоя.

"Не знам колко пъти в живота си човек има такива моменти. Не знам как го направих, защото дори не видях как ударих топката", добави още руският тенисист, който очаква съперника си на четвъртфиналите от мача между Новак Джокович и Хуберт Хуркач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички