Шеф на родния тенис: В развитието на Григор сме инвестирали 7-цифрена сума


 Шеф на родния тенис: В развитието на Григор сме инвестирали 7-цифрена сума
Снимка: Getty Images/Guliver

5585 0

Спортният директор на Българската федерация по тенис Пресиян Коев коментира последните изявления на първата ракета на България при мъжете Григор Димитров, който определи турнира в София като „частен“, а след това пусна пояснително разяснение. Коев сподели, че родната централа е инвестирала седемцифрена сума в български лева за развитието на Григор.

„Искам да кажа нещо важно за начало – за 4 година ще го има този турнир Григор е играл веднъж и много от нашите клубове ми казаха - „Вижте не знам как ще го направите, обяснете му на Григор да дойде да играе тук“. След като Григор спечели турнира, при нас за един ден толкова деца се записаха, колкото никога преди това. Тоест най-силната притегателна сила е когато местната звезда печели турнир в своята страна. Дали има шанс да играе у нас сега, вие го чухте“, заяви Коев пред "Дарик".

„Не мога да говоря от името на Григор. Не разбирам какво вложи в израза „частен турнир“. Няма нищо тайно и скрито. Турнирът се случва със съдействието на Министерството на спорта, но има генерален спонсор и за да се проведе такъв турнир има сериозен бюджет. Това е най-голямото спортно събитие за 2017-а на Балканите. Отношенията на Григор с федерацията са официални и служебни“, каза Коев още по темата за отношенията между федерацията и Димитров.

КАКВО ПРЕДРИЧАШЕ СВЕТЪТ НА ТЕНИСА ЗА ГРИГОР ДИМИТРОВ ПРЕЗ 2013 ГОДИНА И КАКВА Е РЕАЛНОСТТА?

„Рано или късно ще излязат съответните числа, това обаче няма да е сега. Искам да кажа, че средствата получени от Григор Димитров са с седемцифрена сума в български лева. Толкова пари е дала БФТенис за изграждането на Григор Димитров. Без аналог тази помощ и той е заслужил. Той е специален талант. Положени са сериозни усилия. Имало е ставане в 6.30, имало е тренировки на студ. Никой не казва, че те са подсигурили на сто процента подготовката му. Другото 2008 година България има 6 „Фючърса“ за мъже, по същото време Григор играе в Европа, на „Фючърси“, но не и у нас. След това играе в „Чалънджи“, играе с жълта карта, тези турнири се направиха за да бъде подпомогнат Григор Димитров да играе на родна сцена пред родна публика. Това е движещата сила да ги има тези турнири“.

„Няма по-силна притегателна сила към младите хора да играят тенис, от това Григор да печели турнири у нас. За мен всяко усилие си струва да бъде помолен да дойде, но не знам колко големи трябва да са тези усилия. Убеден съм, че чува молбите на хората. В България обичаме да поляризиране. Не вярвам, че не чува, но той най-добре си знае какво му е", допълни още Коев.

Само преди няколко дни бивш роден тенисист също нападна жестоко Григор, като заяви, че не помага за родния тенис - ето какво сподели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички