Значима фигура за Русия в каратето почина, докато се бие в Украйна


Значима фигура за Русия в каратето почина, докато се бие в Украйна
Снимка: Getty Images

1675 0

Легендата в каратето киокушин на Русия Сергей Увицкий е загинал при специална операция в Донбас, Украйна, информира агенция TACC, цитирана от различни руски сайтове. Увицкий бе един от най-популярните в този спорт за страната си, като бе и генерален секретар на руската федерация.

Самата новина за кончината му бе потвърдена и от Централата по карате киокушин на Русия, която излезе с публикация в официалния си сайт. Сергей Увицкий умира на 41 години. Той бе женен и имаше две дъщери.

Увицкий печели злато на Европейското първенство по карате през 2010 година. Носител е на черен колан - трети дан. Възпитаник е на пермския национален изследователски институт.

Той е бил доброволец в отряда "Съюз", в чието сформиране е участвал. Отрядът е създаден през ноември месец 2022 година. В него участвали около 100 популярни спортни лица. Повечето от тях били представители на силови и/или бойни спортове в Руската федерация.

В сбогуването си с него в Русия пишат, че ще запомнят Сергей Увицкий като силен, волеви спортист, талантлив лидер, но и с чисто човешките му качества - "безкрайно мил, симпатичен и енергиен човек".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички