На Острова чакат "да" от ЕС, за да преведат огромна сума от Челси към Украйна


На Острова чакат "да" от ЕС, за да преведат огромна сума от Челси към Украйна
Снимка: Колаж на SportLive

1431 0

Повече от половината сума, получена от продажбата на Челси на Тод Боели, ще бъде преведена за разкъсваната от войната с Русия Украйна. Става въпрос за 2,3 милиарда паунда.

Според британския "The Telegraph" замразените от правителството средства ще бъдат отблокирани, когато от Европейския съюз окончателно одобрят превода на парите към Украйна. След това парите ще бъдат преведени в неназован фонд в рамките на няколко седмици.

Този модел на действие със средствата беше предложен от бившия собственик на Челси - Роман Абрамович. Руснакът, владял английския клуб от 2003 до 2022 година, беше принуден да се раздели с него след руската инвазия в Украйна.

Според изданието местната Комисия по благотворителност скоро ще одобри отблокирането на средствата. За това обаче е нужно разрешение от Брюксел, тъй като Абрамович е в санкционния списък на ЕС.

Структурата, която ще се занимава с разпределението на парите, ще бъде оглавена от бившия директор на британския УНИЦЕФ - Майк Пенроуз. Предполага се, че той е бил в контакт с правителството на Украйна и е бил в страната. А ето къде твърдят, че се е установил Абрамович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Кратки истории

Излишният вратар, най-чудатото реми и още 2 мегастранни футболни случки

Интересните ситуации във футбола се случват ежедневно и в 21-ви век феновете успяват да научат всичко, което...

Реклама
Най-четени новини

виж всички