Кличко към шефа на МОК: Руснаците са олимпийски шампиони по депортиране на деца и изнасилване на жени


Кличко към шефа на МОК: Руснаците са олимпийски шампиони по депортиране на деца и изнасилване на жени
Снимка: Скрийншот / Туитър

2376 0

Боксовата легенда Владимир Кличко направи обръщение към президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах. Повод за това станаха намеренията на МОК да извади от международна изолация руски и беларуски спортисти и да им разреши да се състезават на Олимпийските игри в Париж. Според спортиста това е недопустимо заради руските изстъпления във войната с Украйна.

"Скъпи Томас Бах, Вие сте президент на МОК. Вие сте представител на глобалните ценности на толерантност и мир. Вие предлагате да позволите на руски и беларуски спортисти да участват на Игрите в Париж.

Казвам Ви, че днес руснаците са олимпийски шампиони по престъпления срещу мирното население. Имат златен медал по депортиране на деца би изнасилване на жени. Не можете да поставите своята олимпийска емблема върху тези престъпления, защото ще станете съучастник в тази отвратителна война", каза Кличко във видеообръщение.

Във видеото си бившият световен шампион в тежка категория говори на английски и е застанал до разрушена от руските бомби сграда някъде в Украйна. По-рано Володимир Зеленски покани шефа на МОК в Бахмут

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Назон от ЦСКА оспори зашеметяващ рекорд на Роналдо

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички