Федерацията заплаши румънски тим с отнемане на точки, ако играе контрола с руснаци


Федерацията заплаши румънски тим с отнемане на точки, ако играе контрола с руснаци
Снимка: Getty Images

895 0

В Румъния действат по-строго от България по отношение на контролите на местни тимове с руски отбори. Един отбор от северната ни съседка е бил заплашен с отнемане на точки в първенството, ако играе приятелски мач с руснаци. Причината е водената от Русия война в Украйна.

Става дума за Оцелул, който трябваше да играе проверка с руския Енисей, но се отказа от мача час преди провеждането му. Заплахата е дошла от Румънската футболна федерация. Новината съобщи треньорът на Енисех Алексей Ивахов в Телеграм.

"Те се страхуват от нас. Мачът с румънците не се проведе. Румънците си тръгнаха. Съперникът отказа да играе с отбора от Красноярск час преди мача по искане на федерацията на Румъния. Безумието стигна до спорта.

Преди седмица с този съперник беше сключен договор за приятелски мач. Румънският отбор стигна до нашия терен в Анталия, излезе на терена и започна да се готви за загряване.

След обаждане от федерацията с предупреждение за отнемане на точки от първенството на Румъния те размислиха за мача с руснаци, качиха се в автобуса си и си тръгнаха", написа Ивахов в Телеграм. Междувременно, украински футболист опита да скрие, че е играл срещу руснаци. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички