Защо снукърът е сред най-гледаните спортове у нас?


Защо снукърът е сред най-гледаните спортове у нас?
Снимка: Getty Images

1100 0

Мнозина биха могли да спорят по темата за най-популярните спортове в България. Все пак имаме сериозно разнообразие и дори ще открием наличието на някои аматьорски лиги от спортове, които се практикуват по-често в Азия и САЩ. Един такъв пример може да бъде крикетът, разполагаме дори с няколко аматьорски лиги по ръгби и още много други.

Фокусът тук е насочен към снукъра и ако вярваме на пийпълметричните данни и статистиката, все повече почитатели обръщат много сериозно внимание на този спорт, който до голяма степен напомня на билярда, но ако трябва да бъдем честни, освен щеките, останалите разлики са повече от забележими. В последното десетилетие не е трудно да открием и наличието на прогнози. В този специален линк за Ефбет ще открием доста интересни предложения и пазари, съобразени със самата дисциплина. Освен това имаме свободата и да се насладим на пряко предаване на срещите, дори и когато сме в движение, защото това е игра, която изисква повече внимание и концентрация. Може да се чудите защо  обаче се говори за един от най-гледаните спортове у нас и какво толкова привлича феновете?

Нека започнем от малко  по-далече. Това не е футбол и липсва някаква свирепа динамика, снукърът продължава да е с отворен достъп и няма никакви премиум събития или предлагането на платени срещи, тази игра се прокрадна под радара и впечатли аудиторията с много специални обстановка. Това предложение се смята за благороден спорт, отличаващ се далече от бар забавлението – билярд. Тук имаме няколко вида топки, като те трябва да се вкарват по ред – черната продължава да е последна.

Самите играчи трябва да натрупат колкото се може по-голям точков актив и всичко това с употребата на впечатляващи удари на масата. Най-важното е, че атмосферата е не просто спокойна, но и доста вълнуваща, особено след като имаме възможност да анализираме, предсказваме следващия ход. Във времето не трябва да забравяме, че съществува дори родна лига по снукър, където почитателите на този спорт могат да премерват сили, не трябва да забравяме, че във Варна беше призован и гостува самият Рони О‘Съливан и най-вероятно дори ще повтори визитата си тук, след като се оказа, че приятелите на популярната игра не са толкова малко.

На този етап мнозина обръщат внимание и на новото величие в тази платформа, а именно Джъд Тръмп, който макар и да няма никакви връзки с предишния американски президент, все по-често се появява в светлината на прожекторите. Снукърът е световна игра и не е трудно да открием играчи от Китай, Англия, Австралия и още много други. Тук няма тясно установена нация, която да претендира за привилегии, тук всичко остава в ръцете на истинските почитатели и точно по тази причина не трябва да се изненадваме от разнообразието на играчите.

Броят турнири също не е малък и след като зрителският интерес се повишава, както и активното отразяване от медиите, не трябва да се изненадваме, че това предложение е все по-предпочитано. Да не забравяме, че някои експерти са установили и нещо още по-важно, гледането на снукър може да се отрази много добре на фактори като нашето познание и интелект, особено след като имаме възможност да се насладим на професионалната игра много по-често, отколкото подозираме. Винаги може да прочетете допълнително за снукъра и неговото разнообразие, защото макар и да говорим за някои основни семпли правила, обратите са наистина впечатляващи и няма да ни разочароват по  никакъв  начин. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички