Владимир Кличко призова Великобритания да изключи всички спортисти на Русия


Владимир Кличко призова Великобритания да изключи всички спортисти на Русия
Снимка: Getty Images

2870 0

Бившият световен шампион в тежка категория Владимир Кличко призова Обединеното кралство да подкрепи международна кампания за забрана на всички руски спортисти да участват в спортни събития.

Кличко и неговият брат Виталий, който е кмет на Киев, са водещите лица на Украйна в отбранителните действия срещу Русия. Владимир Кличко определя войната в Украйна като "най-голямата битка в живота ми".

ОТ ЧЕРНОБИЛ ДО ВОЙНАТА: НАЙ-ГОЛЕМИТЕ БИТКИ В ЖИВОТА НА КЛИЧКО

Международният олимпийски комитет (МОК) призова ръководните органи във всички спортове да изключат руски спортисти и официални лица от международни събития. Такъв е случаят с Мондиал 2022, турнирите на УЕФА, международните мачове по ръгби, Формула 1, Зимните параолимпийски игри в Пекин.

Въпреки тези мерки Владимир Кличко вярва, че санкциите могат да бъдат по-сериозни, като в интервю пред британското издание The Times призова абсолютно всички спортове да изключат спортисти на Русия. 

ФИФА взе решение да извади Русия от Световното по футбол през това лято, като прати Полша директно във финалните плейофи. Това решение на ФИФА бе прието остро от Швеция (подробности четете в линка).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички