ВИДЕО: Петър Чех върши чудеса и на леда, направи мечтан дебют в хокея

Бившият вратар от Висшата лига Петър Чех доказа себе си като хладнокръвен страж независимо от настилката, спасявайки два дузпи при дебюта си в хокея, за да помогне за успеха на четвъртодивизионния британски тим Гилдфорд Финикс над Суиндън Уайлдкетс.

37-годишният чех, който има над 600 мача в кариерата си с екипите на Челси и Арсенал, прекрати футболния си път в края на изминалата година, но обяви миналата седмица, че се присъединява към Финикс и ще играе за британците в свободното си време. Чех, който в момента изпълнява ролята на технически съветник в Челси, бе определен за „Играч на мача“ заради геройствата си на вратата и сподели след това, че е изненадал самия себе си със спокойствието под напрежение при изпълнението на дузпи.

Петър Чех обяви причината за успеха на английските тимове в евротурнирите

Вратарят на Арсенал Петър Чех обясни причината за успешното представяне на английските тимове в евротурнирите през настоящия сезон. Както е извес...

„Изненадан съм, че не бях нервен. Не знаех какво да очаквам, така че беше страхотно тялото ми да е в готовност за срещата“, каза вратарят, който за последно пази за Арсенал срещу Челси във финала на Лига Европа през май. Чех е фен на хокея от дете и е практикувал спорта, преди да се насочи към футбола. Той носи фланелката с номер 39 в чест на бившия страж и двукратен шампион за Купа Стенли Доминик Хашек, който игра 16 сезона в Американската национална хокейна лига и помогна на Чехия да спечели злато на Олимпиадата през 1998.

А повече за ролята на Чех в Челси и какво смята той за нея - вижте в този материал на SportLive.

Етикети: |

Още по темата

Please select answer!