Официално: Петър Чех се завърна в Челси с роля извън терена


Официално: Петър Чех се завърна в Челси с роля извън терена
Снимка: Getty Images/Guliver

4392 0

Челси назначи официално на поста технически съветник и консултант в клуба бившия си вратар Петър Чех. Ролята на 37-годишния страж ще включва даването на препоръки и съвети по всички футболни и технически въпроси, както и в развитието на по-сериозна връзка между школата и първия отбор. Чех ще работи на клубната база в Кобам, като ще си сътрудничи и с директора Марина Грановская и треньорския щаб, като ще пътува с тима и за гостуванията му.

"Чувствам се наистина привилегерован да се присъединя отново към Челси и да се опитам да създам възможно най-добрата работна атмосфера, която да продължи успехите на клуба в последните 15 години. Очаквам с нетърпение новото предизвикателство и се надявам, че ще използвам всичките си познания за футболната игра, натрупани през годините, за бъдещите успехи на клуба“, сподели Чех по повод новата си роля.

Бившият чешки национал сложи край на кариерата си в края на миналия сезон, като последният му двубой бе финалът в Лига Европа, където с екипа на Арсенал той загуби именно от Челси с 1:4 през май в Баку. Той прекара 11 години на „Стамфорд Бридж“, като спечели 13 трофея, включително четири пъти Висшата лига и веднъж Шампионската лига. Той ще замени на поста технически директор в клуба Микаел Еменало, който напусна „сините“ през ноември 2017 в посока Монако.

Една от първите задачи на Чех ще бъде да посъветва клуба относно назначаването на нов мениджър след напускането на Маурицио Сари, който премина в Ювентус. Бившият съотборник на Чех, Франк Лампард, е сериозно спряган за мениджърския пост. Лампард се наслади на чудесен сезон с Дарби Каунти в Чемпиъншип, като загуби във финалния плейоф за влизане във Висшата лига от Астън Вила с 1:2 на „Уембли“. А кой може да наследи чеха на вратата на Арсенал вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички