Невероятно: Петър Чех отново ще пази професионално, но в друг спорт

Дългогодишният страж във Висшата лига - Петър Чех, ще започне да практикува друг спорт професионално. Бившият вратар на Челси и Арсенал прекрати своята футболна кариера, като в момента е технически директор при "сините" от Лондон. Занапред, той ще съчетава тази длъжност с практикуването на друг спорт - хокей на лед.

"Доволен съм от възможността да играя за Финикс и да трупам опит. Радвам се, че мога да помогна на този млад отбор да постигне целите си за сезона и да опитам да спечеля максимален брой игри, когато имам шанс да играя. След 20 години професионален футбол, това би било страхотен опит за мен - да играя спорта, който обичах да гледам и да играя като малък" - сподели Чех.

Петър Чех и "сухите му мрежи", които остават ненадминати (статистика)

Вратарят на Арсенал Петър Чех обяви, че прекратява своята професионална кариера, а новината разтърси футбола на Острова. Бившият страж на Челси о...

37-годишният спортист ще се състезава за Гилфорд Фикинс. Отборът се намира в 4-тото ниво на хокея във Великобритания. А повече за ролята на Чех в Челси и какво смята той за нея - вижте в този материал на SportLive.

Още по темата

Please select answer!