Унай Емери коментира шансовете на Петър Чех да бъде титуляр във финала срещу Челси


Унай Емери коментира шансовете на Петър Чех да бъде титуляр във финала срещу Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

2312 0

Мениджърът на Арсенал Унай Емери обяви, че тимът има две цели във финала за Лига Европа - да спечели трофея и по този начин да се завърне в Шампионска лига. „Артилеристите" ще бъдат без Хенрик Мхитарян срещу Челси заради обтегнатите политически отношения между страната домакин на финала Азербайджан и родината на полузащитника Армения.

Съотборниците на Мхитиарян изразиха желанието си да триумфират в Баку заради него и споделиха, че той ще липсва на отбора в тази най-важна среща през сезона. Срещата ще бъде и прощален мач за Петър Чех, който ще приключи кариерата си именно срещу отбора, с който направи най-голямо име във футбола. Емери обаче отказа да разкрие дали ще пусне чеха титуляр под рамката.

„Най-важното е да спечелим титлата. Всеки трофей е много важен за отбори като Арсенал и Челси, независимо дали е в Англия или Европа. Ние трябва да сме в Шампионска лига. Мачът е важен и в това отношение, защото искаме да върнем ШЛ обратно на нашите фенове", коментира на пресконференция испанецът.

„Мога да говоря много за Петър Чех. Той е преди всичко страхотен човек, голям професионалист. Двубоят ще бъде последен в неговата кариера и искам да направя нещо за него, независимо дали играе в мача или не", заяви относно вратарят наставникът на Арсенал.

Сблъсъкът Челси - Арсенал следете НА ЖИВО в SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички