МОК отне олимпийския орден на Владимир Путин


МОК отне олимпийския орден на Владимир Путин
Снимка: Getty imges

1655 0

Международният олимпийски комитет отне олимпийските ордени на трима руски политици. В списъка са президентът на Русия Владимир Путин, заместник-ръководителят на администрацията на президента Дмитрий Козак и вицепремиерът Дмитрий Чернишенко.

Причината е руската инвазия в Украйна, която повлия и на спорта и последваха редица санкции срещу руски спортисти във различни спортове.

"Изпълкомът на Комитета, изхождайки от изключителните обстоятелства на ситуацията и взимайки под внимание крайно сериозните нарушения на Олимпийското премирие и Олимпийската харта от руското правителство в миналото, прие специално решение за отнемане на олимпийските ордени от всички лица, заемащи длъжности в правителството на Руската федерация или други длъжности, свързани с държавната власт", се казва в прессъобщението.

Още на 25 февруари МОК призова международните федерации да не провеждат състезания в Русия и Беларус. Какви други санкции предприе МОК, прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички