Тотото се защити: Няма натиск, заплахи за репресии и уволнение


Тотото се защити: Няма натиск, заплахи за репресии и уволнение
Снимка: БГНЕС

1047 0

"Нито един член на ръководния състав на Българския спортен тотализатор, не е оказвал натиск, заплахи за репресии и уволнение, и не е изисквал по никакъв начин от служителите да подписват „определени“ декларации с неясно съдържание", се казва в становище на тотото.

Преди ден спортното министерство обяви, че от ведомството има десетки сигнали за "нерегламентирани дейности".

"Посоченото в съобщението преустановяване на трудовите правоотношения срещу обезщетение е на основание чл. 331 от Кодекса на труда - се казва още в документа. - Прекратяването им, базирайки се на това основание, е изцяло законосъобразно волеизявление и на двете страни и с изплащането на договорени обезщетения не се нанасят имуществени вреди на тотото и спортното министерство. Законодателят е предвидил възможността трудовото правоотношение да бъде прекратено именно по този начин - срещу изплащане на обезщетение."

И се уточнява, че БСТ не се издържа от държавния бюджет, а изцяло от търговска дейност и следователно оперативните му разходи не се влияят от бюджетирани за него средства.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички