Тодор Михалев с първи резултат на световната купа по петобой!


Тодор Михалев с първи резултат на световната купа по петобой!
Снимка: instagram.com/todormihalev

2050 0

Българинът Тодор Михалев постигна най-силния резултат в квалификациите на Световната Купа по модерен петобой, която се провежда в родният курортен комплекс Албена.

25-годишният варненец записа актив от 1164 точки, което му отреди първата позиция в квалификационен поток Б, както и най-доброто постижение от двете групи, тъй като поток А беше спечелен от Джоузеф Чунг с 1160 точки.

Общо 57 състезатели от 23 държави взеха участие в квалификационните кръгове, като българските момчета бяха общо седем. Останалите ни предстваители бяха Денис Колев, Емил Грозданов, Радослав Стойчев, Александър Върбанов, Любомир Германов и Радослав Христов, като най-предно класиралият се от тях беше Денис Колев останал на 21-во място в поток Б, но той както и никой от другите ни национални състезатели не намериха място сред първите 36 колкото са състезателите на финала.

Участието на Тодор продължава в петък, когато ще бъдат и двата полуфинала, от които ще се определят финалистите за съботният ден. Очертава се доста натоварена програма за него, тъй като в неделя ще бъде смесената щафета (един мъж и една жена), в която Михалев най-вероятно ще участва.

Големите успехи за българинът не са новост, през 2018-та година едва на 21, той и Явор Пешлеевски успяха да завоюват бронзов медал на щафетата от световното първенство в Мексико.

Входът за зрители е свободен, така ще бъде и през останалите дни от надпреварата. Нека, който желае и има възможност, да отиде и да подкрепи родните състезатели!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички