Цветан Соколов отново стана шампион в Русия, наниза двуцифрен брой точки във финала срещу Пламен Константинов


Цветан Соколов отново стана шампион в Русия, наниза двуцифрен брой точки във финала срещу Пламен Константинов
Снимка: Plamen Kodrov / LAP.bg

1603 0

Цветан Соколов и неговият Динамо Москва спечелиха втора поредна титла в руския волейболен Елит. Във финалния сблъсък капитанът на волейболните национали и компания се наложиха с 3:2 (26:24, 23:25, 25:20, 20:25, 15:9) над състава на Локомотив Новосибирск, воден от бившия селекционер на "лъвовете" Пламен Константинов.

Цветан Соколов беше сред играчите с основен принос за успеха на Динамо, след като завърши двубоя със 17 точки. Единственият с по-голям краен актив за победителите беше Ярослав Подлесних, който приключи с 19.

Над всички в двубоя обаче беше сръбският посрещач на Локомотив Дражен Лубурич, който заби 26 точки. Дори неговото представяне обаче, не стигна на момчетата на Пламен Константинов за триумфа.

След края на финалния сблъсък отборът на Динамо Москва беше коронясан за четвърти път в историята си като шампион на Русия - след 2006, 2008 и 2021 година. Финалът бе общо девети за Динамо. Освен това столичани имаха и най-много представители в идеалния отбор на "финалната шестица".

Сред тях бе и Цветан Соколов, който беше избран за най-добър диагонал, докато приза за най-полезен играч получи неговият съотборник Павел Панков.

Локо пък изигра втория си финал, като завършва със сребро за втори път - след 2014 г., когато отстъпи на Зенит Казан с 0:3 гейма. През 2020 година беше обявен за шампион, след като първенството бе прекъснато поради началото на пандемията от COVID-19.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички