Четирима българи взеха участие в Световната купа по петобой в Будапеща


Четирима българи взеха участие в Световната купа по петобой в Будапеща
Снимка: Личен архив

1311 0

От 24-и до 28-и март се провежда първият кръг от Световната купа по модерен петобой в Будапеща (Унгария). Българският нацинален отбор бе представляван от четирима състезатели: Светла Згурова, Денис Колев, Радослав Стойчев и Тодор Михалев.

Вчера младата Светла Згурова не успя да се класира за финала. Светла, която е световна шампионка за девойки до 17 г. от 2019-а, завърши на 22-ра позиция в полуфинала. Това е една от първите изяви на Светла на световната сцена при жените, като се представи повече от достойно.

Днес, при мъжете, двамата ни най-опитни състезатели в спорта Денис Колев и Тодор Михалев останаха извън финала. Тодор финишира 20-и, а Денис завърши на 26-о място.

На финал се класираха първите 12 състезатели в полуфинала. Младият Радослав Стойчев завърши 30-и, като за него това бе едва второ участие в световната купа при мъжете.

Това бе първото международно състезание за българите през тази година. Следващите два старта на нашите състезатели са на Световната купа в София. Кръговете у нас ще се проведат между 7-11 април и 15-18 април.

Голямата цел на състезателите ни остават олимпийските квоти за игрите в Токио. Желаем успех и късмет на българите и в предстоящите им стартове!

Автор: Иван Андреев

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички