Тайгър Уудс влезе при ЛеБрон Джеймс и Майкъл Джордан в клуба на спортните милиардери


Тайгър Уудс влезе при ЛеБрон Джеймс и Майкъл Джордан в клуба на спортните милиардери
Снимка: Getty Images/Guliver

2861 0

Тайгър Уудс, 15-кратният шампион в Мейджърите по голф, се присъедини към иконите на Националната баскетболна асоциация (НБА) Майкъл Джордан и ЛеБрон Джеймс като атлетите с нетно богатство от 1 млрд. долара, обявиха от списание Форбс.

Уудс, който се завърна на 46-годишна възраст от тежки травми на крака, получени в катастрофа през февруари миналата година, е заработил 1.7 млрд. долара от наградни фондове, начинания и бизнес сделки по време на 27-годишната си кариера, предадоха от Форбс. Това е и най-голямата сума, заработена от спортист и проследена от списанието, като по-малко от 10% от приходите на Уудс са от неговите титли в голфа.

Джордан, който спечели шест титли на НБА през 90-те години на миналия век с Чикаго Булс, бе първият спортист, достигнал до границата от 1 млрд. долара. Плеймейкърът на Ел Ей Лейкърс ЛеБрон Джеймс, четирикратен шампион на Лигата и четири пъти избиран за Най-полезен играч, задмина границата едва миналата седмица, според списанието, като той е заработил 121.1 млн. долара бруто за изминалата година.

Уудс, чиито 82 успеха в Професионалната голф асоциация на САЩ му отреждат поделено първо място във вечната ранглиста със Сам Снийд, сложи край на 14-месечната пауза извън спорта през април на Мастърса, достигайки къта. Той стори същото и на ПГА Чемпиъншип миналия месец, но се оттегли преди последния кръг. Докато американската легенда няма да участва на Ю Ес Оупън следващата седмица, той обяви, че възнамерява да играе на Бритиш Оупън на Сейт Андрюс идния месец.

В добавка към приходите от начинания, Уудс е и домакин на турнири, както и компании за дизайн на игрища. Той е заработил 68 млн. долара извън голфа за последните 12 месеца, като това му отрежда 14-о място в списъка на атлетите по света.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА: Къщи, коли, пари, всичко - колко богат е Лионел Меси след най-скъпия договор в света?

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички