След смъртта на топ атлетка на Кения: Обвиниха съпруга ѝ за зверското убийство


След смъртта на топ атлетка на Кения: Обвиниха съпруга ѝ за зверското убийство
Снимка: Getty Images

1942 0

Съпругът на кенийската звезда в дългите бягания Агнес Тироп е обвинен в убийството ѝ, ден след като бе обявено, че е способен да се яви в съда. Ибрахим Ротих, който е познат като Емануел, отрече обвиненията, когато се яви пред Върховния съд в град Елдорет.

Припомняме, че тялото на Тироп бе открито с прорезни рани от нож в дома ѝ в град Итен – тренировъчна база на голяма надморска височина в западна Кения за топ бегачите, още на 13 октомври. Според обвинителния акт, видян от АФП, Ротих е убил 25-годишната лекоатлетка в деня преди тялото да бъде открито в спалнята ѝ.

Миналата седмица съдът нареди на Ротих да премине тест за психическо здраве преди да подаде молба. Ротих, който според полицията е на около 41 години, бе преследван от служителите на реда преди ареста си на 14 октомври в крайбрежния град Момбаса.

Тироп бе една от изгряващите звезди на кенийската лека атлетика – тя стана световна шампионка в крос кънтри бягането през 2015, двукратна сребърна медалистка на 10 000 м от световни първенства, както и четвърта на 5 000 м на Игрите в Токио по-рано тази година.

Шокиращата смърт на Тироп дойде по-малко от месец, след като тя счупи рекорда на 10 км за жени през септември. Съдът ще реши на 1 декември относно молба Ротих да бъде пуснат под гаранция. Повече за жестокото убийство на Агнес Тироп четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички