Звезда на Нигерия, която напусна Олимпиадата в Токио, бе хваната с хормон на растежа


Звезда на Нигерия, която напусна Олимпиадата в Токио, бе хваната с хормон на растежа
Снимка: Getty Images

1437 0

Нигерийската спринтьорка Блесинг Окагбаре получи обвинение, след като даде положителна проба за хормон на растежа и ЕПО, поради което пропусна Олимпиадата в Токио, съобщиха от Лекоатлетическия съюз по интегритет.

Окагбаре, бивша златна медалистка от Игрите на добра воля, спечели серията от първи кръг на 100 м за жени в Токио, преди да бъде принудена да се оттегли, когато бяха обявени резултатите й от теста:

"Спортистката е обвинена за наличието и употребата на забранена субстанция - хормон на растежа, в проба събрана в извънсъстезателен тест на 19 юли в Словакия и докладван на "АИЮ" на 30 юли", се казва в изявлението на Съюза.

В него се добавя, че Окагбаре е дала положителен тест и за ЕПО (вещество, спомагащо за подобряване на издръжливостта на състезателите) в тест на 20 юни в Нигерия. Спринтьорката отрича всички обвинения и поиска всяко едно от тях да бъде предадено за дисциплинарно изслушване, добавиха от Лекоатлетическия съюз по интегритет.

Интересно е да се отбележи, че Окагбаре има личен резултат от 10.79 сек. на 100 м, а преди да насочи към спринтовите дисциплини, се състезаваше и на дълъг скок, където рекордът ѝ е 7.00 метра!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички