Девора Аврамова - младата ни надежда в бяганията на дълги разстояния


Девора Аврамова - младата ни надежда в бяганията на дълги разстояния
Снимка: Личен архив

5168 0

Девора Аврамова е една от най-перспективните девойки в леката атлетика у нас. Родената в Габрово състезателка на КЛА “Берое - Стара Загора” е специалистка в средните и дълги бягания, където има редица успехи на национално и международно ниво.

Едва на 21-годишна възраст Девора вече се е утвърдила не само при девойките, но и като една от най-добрите при жените у нас, като има общо 19 медала от балкански и национални шампионати.

Вицешампионка на Балканско първенство на 3000 метра за девойки под 20 години, бронзов медал (отборно) на Балканско първенство по крос кънтри за девойки под 20 години, бронзов медал на щафета 4х400 на Балканско първенство в зала. През миналия месец Девора и Маринела Нинева станаха отборни Балкански шампионки по полумаратон.

На провелото се миналата седмица държавно първенство по крос кънтри в град Пирдоп Девора грабна златото с повече от 2 минути преднина пред втората - Лиляна Георгиева.

Резултатът, с който тя спечели титлата, е най-бързият при девойките от повече от 15 години насам. Това беше и втора титла за нея в тази дисциплина, след като миналата година тя пак стана шампионка и то отново с над две минути аванс пред сребърната медалистка.

През април месец тази година Девора Аврамова направи своя дебют и в дисциплината полумаратон. Това се случи в Стара Загора, където завърши втора на националния шампионат. Резултатът ѝ от 1:20’55” е един от най-силните дебюти в историята на тази дисциплина в България.

Тя записа още два старта в тази дисциплина през годината, като и двата много успешни. На Балканския шампионат по полумаратон тя подобри своето най-добро постижение до 1:19’46”, което ѝ отреди 6-то място в крайното класиране.

Последният ѝ старт беше на Софийския маратон, където тя пробяга дистанцията от 21,095км за 1:19’50”, с което се нареди втора в генералното класиране и първа сред българките.

Зад всички успехи на младата атлетка стоят нейният треньор Иван Попов (също многократен медалист от балкански първенства), както и клубът им КЛА “Берое - Стара Загора” с президент Иван Колев.

Освен леката атлетика Девора намира време и за образованието. Тя учи рехабилитация в Медицинския факултет към Тракийския университет, като има и желание да се развива в тази област след края на спортната си кариера.

Желаем на Девора и нейния екип дълга кариера, изпълнена с успехи и престижни постижения!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички