След разговор Стефка Костадинова - Сергей Бубка: България подаде "спортна ръка" на Украйна


След разговор Стефка Костадинова - Сергей Бубка: България подаде "спортна ръка" на Украйна
Снимка: БОК

2281 0

Българският олимпийски комитет е предложил помощ на украинските олимпийци! Това е станало по време на телефонен разговор на председателя на БОК Стефка Костадинова с нейния колега президента на УОК Сергей Бубка.

Двамата са дългогодишни приятели още от периода на състезателната им дейност, когато десетилетия наред бяха недостижими за останалите в своите дисциплини.

Костадинова е изказала съпричастност със страданията на украинския народ и е запитала Бубка дала има необходимост от помощ от страна на българското олимпийско семейство. Предложено е съдействие за осигуряване на подготвителни лагери за украински спортисти у нас.

От своя страна Сергей Бубка е благодарил за топлите думи и подкрепата, като е обещал да съдейства за пристигането на украински спортисти за тренировъчни лагери в България. Сред тамошните състезатели особено популярна и желана е високопланинската база Белмекен, където често провеждат подготовката си най-добрите украински атлети.

Сергей Бубка е сред най-влиятелните личности в световния спорт. Преди два дни легендарният състезател на овчарски скок бе определен от МОК за координатор на хуманитарната помощ от международната олимпийска общност към Украйна.

"С подкрепата на Олимпийска солидарност в Лозана и неговия екип в НОК в Украйна, г-н Бубка ще ръководи разпределението на помощта към украинската общност и спортното движение. За да улесним тази задача ще започнем да събираме информация за местонахождението на тези членове на украинската олимпийска общност, както и за текущите инициативи и подкрепа", обяви в петък, 4 март, президентът на МОК Томас Бах.

Олимпийски и десеткратен световен шампион Бубка е член на МОК и дори бе кандидат за президент на МОК на последните избори, спечелени от Томас Бах през 2013 г. Украинецът е подобрявал 35 пъти планетарните рекорди в овчарския скок, а днес е една от най-авторитетните личности в световния спорт.

Всичко за конфликта между Русия и Украйна и отраженията, които дава в спорта, можете да четете в SportLive.bg (посетете оранжевата връзка)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички