Петър Мицин се готви за финал на Олимпиадата в Париж и обясни защо няма намерение да тренира в САЩ


Петър Мицин се готви за финал на Олимпиадата в Париж и обясни защо няма намерение да тренира в САЩ
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1074 0

Българският плувец Петър Мицин, който прави невероятно впечатление с изявите си, изрази увереност, че може да стигне до финалите на Олимпиадата в Париж през 2024 година.

През последните седмици Мицин спечели титли от европейското и от световното първенство за юноши и девойки, както и подобри световния рекорд на 400 метра свободен стил. Същевременно спечели и квота за олимпийските игри в Париж догодина. Плувецът ни спечели седем медала от европейски и световни първенства при юношите тази година.

Голямата цел пред Мицин

"Изключително съм доволен от резултатите, които постигнах в последните два месеца. Най-сладка беше победата на 400 свободен стил на Европейското в Белград, постигната със световен рекорд за юноши. Времето 3:44.31 щеше да бъде шесто във финала на Олимпиадата в Токио преди две годинии, това ми дава увереност, че имам сили да плувам финал на Игрите в Париж догодина. Ще се трудя да превърна тази мечта в реалност", обяви Петър Мицин на пресконференция.

Той е категоричен, че няма да ходи в САЩ и ще се готви в България. "Оставам тук. Не виждам как ще подобря времената си, ако отида в САЩ. Приемам славата като нещо хубаво, но царската корона е тежка, славата може да е хубаво и лошо нещо, някоя не могат да я понесат, но при мен няма главозамайване", каза още Мицин.

Плувецът ни вече е получил премия от Министерството на младежта и спорта, а допълнително ще бъде възнаграден за успехите си от федерацията. Това заяви нейният президент Георги Аврамчев. А с основната заслуга на Мицин България се намира в топ 10 по медали на Световното.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички