Шампионът в ледени води Радостин Кръстев: Чувствах вътрешно, че ще пипна стената първи


Шампионът в ледени води Радостин Кръстев: Чувствах вътрешно, че ще пипна стената първи
Снимка: скрийншот

2165 0

Световният шампион по плуване в ледени води Радостин Кръстев сподели как се чувства, след като пребори конкуренцията на 500 плувци от 70 държави и спечели състезанието в Самоенс, Франция. Българинът преодоля 500 метра в свободен стил за 5:36 минути.

Кръстев разказа че на държавното първенство в Бургас есента го е забелязал големият Петър Стойчев и го е поканил да участва на световното в ледени води. Стойчев го е уверил, че може да постигне успехи.

"Аз имам опит със студа, защото, докато траеше карантината заради коронавируса, ходих до планината и от там във водопада, който беше супер студен. През тези 500 метра бях напълно сигурен, че ще пипна първи стената. Дори не мога да го опиша, просто го чувстваш отвътре. На 1000 метра не беше точно така, но на 500 метра всичко мина перфектно", сподели шампионът пред bTV.

Toй призна, че с брат му като деца са гледали рекордите на "Гинес" и са мечтаели някой ден да постигнат такъв. Веднага, след като Радостин сбъдва тази мечта, се чува с баща си, за да сподели радостта от постижението. А ето какъв рекорд в плуването бе подобрен от българин през 2020-а.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички