Кой е Радостин Кръстев - българският световен шампион, влязъл в рекордите на "Гинес"?


Кой е Радостин Кръстев - българският световен шампион, влязъл в рекордите на "Гинес"?
Снимка: Getty Images

5507 0

Радостин Кръстев е името на най-новия световен шампион от български произход. Както е известно, в петък (13-и януари) той триумфира със световната титла по плуване в ледени води. Кръстев даде най-добро време в дисциплината 500 метра свободен стил.

5-те минути и 36 секунди бяха не просто достатъчни за върха - това е невиждано до момента време - никой друг плувец не го е постигал.

Не мина дълго време след този подвиг и часове по-късно бе вписан в книгата с рекордите на "Гинес". "От "Гинес" признават всеки световен рекорд в леденото плуване. Тук имаше 14 световни рекорда, наградиха всички състезатели. Радо ще получи официално своето признание по пощата. Сега връчиха плакети на всички" - разказа Петър Стойчев пред колегите от bTV.

Кръстев е и многократен шампион и медалист от държавни първенства в басейна. Той се бори с над 500 плувци от над 70 държави на шампионата в Самоенс. Младежът е от плувен клуб "Сандански".

Радостин Кръстев има и брат - Михаил. Именно Михаил, заедно с треньора на Радостин - Антон Спиров, бяха до него при големия му успех във френския град Самоа сюр Сен. С тях бе и 11-кратният носител на световната купа по плувен маратон Петър Стойчев.

Самият Кръстев вече не учи в България, но се справя отлично и извън страната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички