Най-добрите спортни филми за 2022 година, които да гледате по Коледа (ВИДЕО)


Най-добрите спортни филми за 2022 година, които да гледате по Коледа (ВИДЕО)
Снимка: Istock/Sportlive.bg - колаж

4794 0

Отмина Световно първенство 2022 и клубният футбол бавно, но славно се завръща! Централно място в програмата заема легендарния "Боксинг Дей", по време на който ще гледаме 7 двубоя от английската Висша лига! 

Празниците обаче този път са дълги, а годината беше изключително натоварена. Едва ли всеки спортен фен е успял да се наслади на най-добрите спортни филми за 2022 година, но ни предстоят 5 почивни дни. Сега е най-доброто време да наваксаме с отличните кино прожекции, които са посветени на света на спорта за изминаващата година. 

Ако пък "модерното кино" не е по Вашия вкус, винаги може да видите кои са големите класики и най-велики спортни филми за всички времена

Най-добрите спортни филми за 2022 година 

Приключващата скоро 2022 година беше богата на филми със спортна насоченост. Част от тях не бяха кой знае какво, но имаше няколко, които трябва да попаднат в графа "задължителни" за всеки фен на спорта. В следващите редове ще разберете кои са те. 

1. "Hustle"/Баскетболна звезда 

Ако имате време само за един филм, изборът ви определено ще бъде труден между първите две предложения в класацията. Първото е създадено от Адам Сандлър и ЛеБрон Джеймс като продуценти на баскетболния филм "Hustle", в който има всичко - драма, комедия, баскетбол, лъжи, лицемерие и много истини за спорта на най-високо равнище. 

Разказва се за НБА скаут (бивш баскетболист), който се опитва да стане агент. Едно негово пътуване до Испания обаче променя изцяло живота му - и първоначално не изглежда да е за добро. Вижте трейлъра, а след това просто гледайте филма - наистина си заслужава: 

 

2. Rise (2022) - филм за братята Антетокумпо 

От Нигерия до Гърция, а после и до върха на баскетболната пирамида в САЩ. Пътят на Янис Антетокумпо - може би най-добрият играч в НБА в момента, към славата е изключително труден и осеян с проблеми, които неведнъж са можели да спрат възхода му до НБА. В продукцията на "Дисни" по невероятен кинематографичен начин е пресъздаден пътят на семейството от абсолютна бедност и всички жертви, които са направени, за да осъществят мечтата на Янис. 

Филмът си заслужава напълно - както ще разберете в трйлъра: 

3. Prizefighter: The life of Jem Belcher - Неразказаната история на Джем Белчър 

Фантастична история от зората на "бокса", или както се е казвал тогава "бой с голи юмруци". Историята на Джем Белчър е изпълнена с обрати и драматични моменти, като от ранна детска възраст се сблъсква с бокса и мечтата му е една - да стане шампион на Англия. 

По онова време това е кралски спорт за забавление на тънещите в охолства и богатства лордове, но всички са запленени от уменията и магнетизма на Джем. Гледайте трейлъра и ще се убедите, че този филм е точно за вас: 

Почетни споменавания - спортни филми на 2022 година: 

  • Streamline (2022) 

  • The Phantom of the Open 

  • Olga 

Ако тази класация ви е харесала, можете да се насочите към Най-великите спортни филми за всички времена!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички