САЩ с изненадващо мнение по адрес на Русия и Беларус за Олимпиадата 2024


САЩ с изненадващо мнение по адрес на Русия и Беларус за Олимпиадата 2024
Снимка: Getty Images

1329 0

Една година и 225 дена преди Олимпиадата в Париж през 2024 г. от Олимпийския и параолимпийския комитет на САЩ излязоха с интересно мнение, след като подкрепиха идеята за участие на спортистите от Русия и Беларус на дългоочакваното събитие под неутрален флаг.

Новината бе анонсирана лично от Сюзан Лайънс, ръководител на комитета и цитирана от Wall Street Journal. Тя подчерта, че подобен ход е необходим, за да се запази олимпийският идеал, който включва приемането на спортисти въпреки нежеланието на техните правителства.

"Въпреки че това може да причини дискомфорт, сякаш затваряте очите си за проблема, все пак е важно да се движим в тази посока и да разрешим участието на спортисти от Русия и Беларус в олимпиадата. Въпреки това ние продължаваме да подкрепяме украинския народ и украинските спортисти", обясни Лайънс.

The U.S. Olympic Committee is in favor of the participation of #Russians in the 2024 #Olympic Games in Paris, said the head of the committee Susanne Lyons.

Lyons noted that the Russians can compete only under the condition of a neutral flag. pic.twitter.com/1ckjh7cAr2

— NEXTA (@nexta_tv) December 12, 2022

В края на февруари МОК препоръча на спортните федерации да не допускат руски и беларуски спортисти да участват в международни състезания заради военните действия в Украйна.

Междувременно според президента на Руския олимпийски комитет -  Станислав Поздняков, по време на срещата на Изпълкома на МОК на 9 декември участниците са били единодушни, че няма основания за по-нататъшно отстраняване на спортисти.

Вижте каква дългогодишна традиция е напът да убие Олимпиадата в Париж!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички