Олимпийските игри 2024 убиват 48-годишна традиция?


Олимпийските игри 2024 убиват 48-годишна традиция?
Снимка: GettyImages

4372 0

Кметицата на Париж Ан Идалго обяви, че е твърде вероятно Париж да не приеме финала на Обиколката на Франция през 2024 г. Тази традиция датира от 1975 година насам, но по всичко личи, че тя ще бъде прекъсната заради предстоящите Олимпийски игри.

Плановете на организаторите са да проведат 111-ото издание на най-голямото колоездачно състезание в света между 29 юни и 21 юли 2024 година. Така финалът би бил само пет дни преди откриването на Летните олимпийски игри в Париж, което ще създаде сериозни логистични проблеми из столицата на Франция.

Към момента е сигурно, че Обиколката след две години ще започне на италианска територия - в Тоскана, а не е изключено тя да завърши в Ница.

"Ще видим къде ще завърши Обиколката. Това е тема, която обсъждаме с директора на състезанието Кристиан Прюдом. За нас това е приоритетна тема, защото идването на Тура в Париж почти ще съвпадне с откриването на Олимпийските игри. Работим по намирането на алтернативни решения. Прагматични сме и мисля, че ще намерим вариант", заяви Идалго пред Льо Паризен.

"Откриването на Игрите е на 26 юли 2024 година. Това означава, че през предходните седмици площад "Конкорд" ще трябва да претърпи ремонтни дейности", уточни тя.

"Въпросът за отсъствието на Шанз-Елизе от програмата на Тура не е табу", завърши Ан Идалго.

В неделя завърши 109-ото издание на Обиколката на Франция, вижте кой се превърна в големия победител!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички