Николова: Удовлетворена съм от спечеленото и съм готова за много работа в залата


Николова: Удовлетворена съм от спечеленото и съм готова за много работа в залата
Снимка: Lap.bg

2484 0

Стилияна Николова говори след триумфа си на Световното първенство по художествена гимнастика, провело се в София. Тя съумя да си осигури Олимпийска квота за Игрите в Париж 2024 и бронзов медал в многобоя.

"Чувствам се удовлетворена от този медал и от спечелената квота. Определено състезанието е тежко, но ние се бяхме подготвили за него психически и физически, така че беше една идея по-лесно, а и с изминалото Европейското първенство вече бях натрупала малко опит.

Преди самото начало на абсолютно всичко ми беше най-трудно днес. Ние сме свикнали да играем всичките четири съчетания. На всяко едно състезание има финали, на които се играят четири съчетания, така че ние сме се подготвили", призна българката.

"Разбира се, че имах смели мечти и се радвам, че успях да ги сбъдна. Мисля, че на всеки един спортист му е ясно, че колкото по-нататък върви, толкова по-трудно ще става, а не по-лесно. Така че аз съм подготвена за всякакви препятствия и много работа в залата.

Липсата на Боряна Калейн малко ми повлия, обаче се опитах да не позволя да ми влияе особено. Също така всички треньори, ръководството на федерацията ме подкрепяха, така че не го усетих чак толкова фатално", призна грацията и добави, че утре ще подкрепя в залата българските момичета от ансамбъла на финалите на отделните уреди.

Вижте какво постигна младата българка в днешния ден!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички