Инфлацията удари и следващата Олимпиада, набират 20 000 охранители за игрите


Инфлацията удари и следващата Олимпиада, набират 20 000 охранители за игрите
Снимка: Getty Images/Guliver

1136 0

Организаторите на летните олимпийски игри в Париж през 2024 година (26 юли до 11 август) се нуждаят от допълнителни финансови средства, съобщава агенция АФП. Според информациите те са изправени пред недостиг на пари поради повишената инфлация в западноевропейската страна. 

Миналото лято компанията "Solideo", отговорна за изграждането на олимпийски обекти, увеличи бюджета си до 4 милиарда евро, от които 1.55 милиарда евро идват от публични средства. Това обаче се оказва недостатъчно увеличение, тъй като от компанията са изявили съмнения, че е нужна нова "финансова инжекция".

Междувременно във френската столица ще трябва да бъдат осигурени 20 хиляди души, които да осигурят реда при провеждането на най-големия спортен форум на планетата. Става ясно, че и строежът на двете линии на метрото не върви по план и вероятно няма да бъдат завършени на време. Идеята беше те да свързват олимпийските обекти с центъра на града, но идеята остава под въпрос. 

На преден план остават и притесненията на Международния олимпийски комитет, който смята, че организаторите са започнали късно да се занимават с проблемите на антидопинговата логистика, което може да попречи на работата на антидопинговите служби. 

Вижте кой ще домакинства през 2028 г. !

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички