Киев обвини Международния олимпийски комитет, че "промотира войната" в Украйна


Киев обвини Международния олимпийски комитет, че "промотира войната" в Украйна
Снимка: Getty Images

561 0

Възможността за връщане на руски спортисти, предвидена от Международния олимпийски комитет (МОК) за Олимпиадата през 2024 г. в Париж, провокира гнева на украинските лидери.

Украинското президентство "повиши тона" срещу МОК, обвинявайки го, че "промотира война“, докато разглежда възможността да разреши участието на руски спортисти под неутрален флаг на Олимпиадата през 2024 г.

" МОК е популяризатор на война, убийства и унищожение. МОК щастливо гледа как Русия унищожава Украйна и след това предлага на Русия платформа за насърчаване на геноцида“ на украинците, написа в Туитър съветникът на президентството Михайло Подоляк, насочен лично към Томас Бах, германеца шеф на комисията.

Въпреки многократните призиви от Украйна за забрана на руски и беларуски спортисти от Олимпийските игри през 2024 г., планирани за Париж, МОК заяви, че "проучва" възможността да им позволи да участват под неутрален флаг. А ето какво каза и президентът Владимир Зеленски по темата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички